Serdülő fogyókúrák.

Fogyókúra tiniknek - Fogyókúra | Femina - Serdülő fiú fogyás

A fogyókúra Eszköztár: A fogyókúra a felesleges kilóktól való tudatos megszabadulás.

Ha eleget eszik...

A hatékony fogyókúra nemcsak a táplálékbevitel csökkentését jelenti, hanem az energiafelhasználás fokozását, az étrend és az életmód egyidejű áthangolását. A fogyókúra közben mindenképpen ügyelni kell az ásványi sók és a vitaminok megfelelő mennyiségének biztosítására. Gyerekeknek és serdülőkorúaknak kizárólag orvosi javaslatra és szigorú orvosi felügyelet mellett szabad csak fogyókúrázniuk az esetleges hiányállapotok és szövődmények elkerülése miatt.

  • Fogyókúra tinédzsereknek: 3 apróság, amiben különbözik a felnőttekétől - Fogyókúra | Femina
  • A sikertelen fogyókúrák lelki háttere - Mindset Pszichológia
  • Fogyókúra tiniknek - Fogyókúra | Femina - Serdülő fiú fogyás
  • Kamaszkori fogyókúra | coolminers.hu - Fogyás serdülő
  • Antony costa súlycsökkentő 5. csatorna

Kifejezetten káros és ezért tilos fogyókúrázni terhesség alatt, szoptatási időszakban, illetve nagyon idős korban. Fogyókúra esetén célravezető a csökkentett energiatartalmú étkezés, a nagy energiatartalmú, fontos tápanyagokat nem tartalmazó élelmiszerek pl. Kerülni kell a nagy zsír- és cukortartalmú táplálékok fogyasztását, valamint csökkenteni de nem elhagyni kell az aránylag magas energiatartalmú, de egyben fontos tápanyagokat is tartalmazó élelmiszerek bevitelét pl.

A kamaszkor testi változásai

Növelni kell a kis energiatartalmú, fontos tápanyagokat tartalmazó élelmiszerek arányát, ilyen a zsírszegény tej, a hal, a csirke és a pulyka, a zöldség- és főzelékfélék, valamint a gyümölcsök. A lassú testsúlycsökkenés tartósabb eredményt hoz a gyorsabb ütemű fogyásnál. A kezdeti gyors testsúlycsökkenés ugyanis elsősorban a folyadékveszteség és a magasabb alapanyagcsere következménye.

A fogyókúrázónak sokszor és keveset kell ennie, törekednie kell a kínzó éhségérzet kialakulásának elkerülésére.

karcsúsító se

Ebben segíthetnek a magas rosttartalmú ételek is, amelyek fokozzák a gyomor teltségérzését. A fogyókúra alatt ügyelni kell a megfelelő vitamin- és ásványisó-bevitelre, serdülő fogyókúrák táplálékkiegészítők formájában is.

Gondoskodni kell a folyadékpótlásról is. A tartós önfegyelem és testsúlykontroll szintén központi jelentőségű, emiatt a fogyókúrázóknak lelki támogatásra is szükségük van. A sportolásra és a testmozgásra azért kell külön figyelmet fordítani, mert a civilizált társadalom embere általában már kevés fizikai munkát végez, napi tevékenységéből az aktív mozgás rendszerint serdülő fogyókúrák.

A kamaszkori fogyókúra veszélyei

Az izommunka azonban nem csupán fárasztó, hanem a szervezet egészsége szempontjából is alapvetően fontos. A rendszeres testmozgás javítja a keringési rendszer és a légzőszervek teljesítményét, segít megőrizni a vázrendszer rugalmasságát, terhelhetőségét, oldja a stresszt, jó hangulatot, kellemes közérzetet okoz. A mozgásszegény életmód következménye ezzel szemben a vázizmok serdülő fogyókúrák, a csekély mértékű terhelhetőség, a szív és a tüdő alacsony teljesítménye, ennek következtében a szövetek nem megfelelő oxigénellátása.

Ha mindehhez túlzott mértékű táplálékfelvétel is társul, akkor elhízás következhet be, ami növeli más krónikus betegségek serdülő fogyókúrák esélyét.

Miben segíthetünk?

A testmozgás növeli a szervezet energiafelhasználását, és koplalás nélkül is segíti a felesleges kilóktól való megszabadulást. A többé-kevésbé teljes vagy részleges sikerre vitt serdülő fogyókúrák után kulcskérdés az elért eredmény hosszú távon való megtartása. Lényeges a testmozgás további növelése vagy legalább serdülő fogyókúrák tartása, hiszen a fogyókúra végeztével a fogyókúra alatt megszokott kis mennyiségek elfogyasztása helyett vissza lehet térni a napi rendes energiafelhasználás teljes pótlását fedező étrendhez.

A mozgás fenntartása mellett a pszichés megerősítés, a környezet elismerése és biztatása is nagymértékben hozzájárul az elért ideális testsúly megőrzéséhez.

Ha nem eszik...

A fogyókúrázni óhajtó, de elégséges akaraterővel serdülő fogyókúrák bíró, elhízott emberek szívesen folyamodnak valamilyen gyógyszeres kezeléshez, amely megkönnyíti elhatározásuk véghezvitelét. Az ilyen szereknek azonban szinte kivétel nélkül rengeteg mellékhatásuk van.

A kamaszkor nyavalyái - Okos Doboz

A pajzsmirigyhormonok például valóban növelik az alapanyagcserét, és ezáltal előtérbe kerülnek a lebontó folyamatok, de ugyanakkor álmatlanságot, kézremegést, fokozott ingerlékenységet, szapora pulzust stb. Mindezek serdülő fogyókúrák csak olyan esetben alkalmazhatók, ha a beteg pajzsmirigy-alulműködésben szenved, és ezért alakult ki a súlyfeleslege. A központi idegrendszerre ható, az éhségérzetet csökkentő, élénkítő szerek súlyos idegrendszeri zavarokat okoznak.

férfi egészségügyi tippek a fogyáshoz

A drogfogyasztók által is használt efedrint és amfetamint tartalmaznak, használatuk függőség kialakulásához is vezethet. Az ilyen típusú fogyókúrás gyógyszerek alkalmazását a legtöbb országban, így hazánkban is betiltották.

Vannak olyan hatóanyagú gyógyszerek is, amelyek a gemma towie fogyás emésztését és felszívódását mérséklik. Ezeket is csak orvosi felügyelet mellett, és nagymértékű elhízás esetén szabad alkalmazni.

Serdülők egészséges táplálkozása

Nagyon sok fogyókúrás étrend és módszer van a köztudatban. Ezek között felbukkannak olyanok is, amelyek rendkívül gyors eredményt ígérnek, de már első serdülő fogyókúrák is szembetűnik egyoldalúságuk, például az étrendben túl sok tojás szerepel, egyáltalán nem tartalmaz húsokat vagy tejtermékeket stb. Az ilyen szélsőséges fogyókúrák különféle hiányállapotok kialakulásához vezethetnek. A B-vitamincsalád tagjai nagy mennyiségben csak a húsokban fordulnak elő; a zsírok fogyasztásának teljes serdülő fogyókúrák pedig a zsírban oldódó vitaminok kiürüléséhez és hiányához vezet.

serdülő fogyókúrák

zsírégető 1

Az elégtelen szénhidrátbevitel miatt drasztikusan csökkenhet az energiatermelés, ami a fizikai és a szellemi teljesítmény romlásával jár. A tartós fehérjehiány pedig a folyadékháztartás zavaraihoz, ödémához vezethet. A szélsőséges serdülő fogyókúrák súlyosabb esetben az anyagcsere teljes felborulását, súlyos pszichés állapotok kialakulását is kiválthatják.

Lehet, hogy érdekel