Testtípusok zsírvesztésre

FLABéLOS: Testtípusok és a túlsúly

Alapjában véve három testtípust különböztetünk meg, ezek az: ektomorf, a mezomorf, valamint az endomorf.

Ismered, hogy milyen testalkat típus vagy? Giants Gym február 22, Testalkat típusok — 1. Alapjában véve három testtípust különböztetünk meg, ezek az: ektomorf, a mezomorf, valamint az endomorf típusok.

Mindenki belesorolható valamelyik kategóriába annak függvényében, hogy milyen genetikailag öröklött fizikai adottságokkal rendelkezik. És, bár ez nagyban szinten meghatározza a megjelenésünket, az, hogy mit hozunk ki magunkból, csak rajtunk múlik!

figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség és fogyás

Valaki alapból nagyon vékony, mások pedig eleve erősebb csontozattal születtek, de mindenkiben megvan az a képesség, hogy formálja és alakítsa a testét. Bár a testtípusunk nem rajtunk múlik, hiszen születésünk pillanatában dől el, azért nem a genetikáé az utolsó szó. Számos módszer van rá, hogy szembeszálljunk öröklött tulajdonságainkkal.

test karcsú mosoly heerlen

A tény az, hogy minden testtípusnak más edzésterv való, más hozza meg a kívánt eredményt. Épp úgy, ahogy minden növénynek eltérő mennyiségű vízre és napfényre van szüksége, olyan edzésmódszer sem létezik, ami testtípusok zsírvesztésre testtípusnak megfelelő lenne.

Fitten és Egészségesen

Valakinek kevesebb ismétlésszámra, és több pihenésre van szüksége, míg másoknak épp ellenkezőleg. Ez a testalkaton múlik!

  • Égeti-e a gin a hasi zsírt
  • Fogyókúrás sáv
  • Bàrmire képes vagy ha elszànod magad!
  • Ismered, hogy milyen testalkat típus vagy? | Giants Gym
  • A nehéz csontozat lehet előny is?
  • Súlycsökkenés glükofág alkalmazásával

A 3 különböző testtípus Az ektomorf: Ők a tipikus vékony srácok, akik nagyon nehezen izmosodnak, és szednek fel tömeget. Válluk keskeny, mellkasuk eredendően lapos, végtagjaik az átlagosnál hosszabbak.

Itt megtalálsz minden olyan információt, friss híreket, eseményt, rendezvényt, sikertörténetet, felhasználói tapasztalatot, amelyet a FLABéLOS-szal kapcsolatban szeretnénk megosztani veled. Folyamatosan frissülő tartalommal, ötletekkel, érdekességekkel várunk! Tarts velünk az egészségesebb élet felé vezető úton!

A mezomorf: Ők azok a szerencsések, akik alapból sportos, szálkás testalkattal rendelkeznek. Széles a válluk, gyorsan és könnyen izmosodnak.

Edzés tippek

Az endomorf: Általában alacsonyak, kerekebbek és bizony hízásra hajlamosak. Nehezen is megy nekik a zsírvesztés, mert anyagcseréjük alapból lassabb, mint az másik kér testtípus képviselőinek.

Elizabeth palmer fogyás

Az ektomorf Ha ebbe a kategóriába tartozol, testtípusok zsírvesztésre neked nagy és összetett mozdulatokból álló gyakorlatokra lesz szükséged, hogy magadra pakold a vágyott izmot.

Leginkább magas ismétlésszámmal dolgozz, ez neked könnyebben is megy, mint a másik két alkat képviselőinek, mert izomrostjaid alapból jobban bírják a hosszabb terhelést.

Testtípus zsírégetés

Ám pihenőidőből is többre lesz szükséged, nyugodtan várj akár percet is a két sorozat között. Jó hír, hogy a te szervezeted és izmaid regenerálódnak leggyorsabban, de ez azt is jelenti, hogy többet is kell edzened, hetente akár teljes testes átmozgató edzésnapot is tarthatsz.

hiit elveszíti a hasi zsírt

A kardiót viszont kerüld el, vagy csak nagyon keveset végezz belőle, testtípusok zsírvesztésre ügyelj nagyon az étrendedre! Mégpedig úgy, hogy eszel, eszel, eszel A mezomorf Ha mezomorfnak születtél, akkor először is gratulálunk, sokan ölni tudnának a testalkatodért.

A nehéz csontozat lehet előny is?

testtípusok zsírvesztésre Azért jobb, ha nem bízod el magad túlságosan, de tény, hogy számos edzésformát alkalmazhatsz a kívánt fizikum elérése érdekében. Edzésterved alapjait az összetett gyakorlatokból állítsd össze, az izolációs gyakorlatokat pedig használd arra, hogy felhozd vele a gyengébb testrészeidet. Nyugodtan variáld a testtípusok zsírvesztésre edzésmódszereket, sorra kövessék egymást: a magas és alacsony intenzitású, nagyobb illetve kisebb súlyokkal végzett edzésnapok váltakozzanak.

Végezz egyszer gyors tempójú ismétléseket, máskor lassabbakat, valamint játssz a pihenőidő hosszával is!

hogyan kell bevenni a zsírégetőket

Számodra a heti napos osztott edzés a legmegfelelőbb. Minden edzésnap más-más izomcsoportra koncentrálj például hétfő: mell, váll, hát, kedd: guggolás, kitörés, combhajlító és így tovább.

A vállak keskenyebbek, mint a csípők.

Iktass be egy kis kardiót, vagy köredzést is, hogy megelőzd a zsír kialakulását. Mezomorfként ugyanis könnyen izmosodsz, de a testtípusok zsírvesztésre veszélye is nagyobb eséllyel áll fenn, mint egy ektomorf alkatúnál. Az endomorf Ha igazi endomorf vagy, akkor számodra elsősorban az összetett gyakorlatok az ideálisak, például egy izzasztó köredzés.

fogyás taiwan

Válassz ki gyakorlatot, és végezd őket több körben, pihenés nélkül. Persze egy-egy kör végeztével 2 perc pihenő azért engedélyezett. A magas intenzitású interval edzés HIIT is ajánlott számodra, hiszen nagyban elősegíti a zsírégetést. Az étrend számodra kulcsfontosságú, minimalizáld a napi szénhidrát bevitelt, és a zsírokat is okosan válogasd össze!

JÁDE ROLLER - Hogyan használd? - 🌿 Kriszta Kertesz

Ne feledd, hogy bármilyen tippek a fogyáshoz és a kondícióhoz is most a tested, egy kis tervezéssel és kemény munkával te is elérheted a vágyott formát!

Lehet, hogy érdekel