>>>

 

Kardos Antal +36302225498

kardos.antal@coolminers.hu

ZENEKAR

A balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet buliján csendültek fel zenekari hangok először Cool Miners néven, ahol akkoriban egy Oroszlán Szonja nevű lány állt a mikrofonnál...

 

A Fináczy Péter (ének/gitár) és Kardos "Muki" Antal (billentyű)  vezette csapat kultikus rhythm n' blues, jazzrock és pop dalokat adott elő és a kor egyik legnagyobb kultfilmjének számító Blues Brothers egyveleggel lopta be magát a pesti klubok éjszakai közönségének szívébe. A négytagú fúvóskarral megtámogatott igazi Motown hangulatot idéző bigband hangzás védjegyévé vált az egész estés buliknak.

Oroszlán Szonja és Fináczy Péter a Cool Miners zenekarban.

Oroszlán Szonja és Fináczy Péter

Autentikus funky/soul dalok szóltak több énekes egyéniségéhez igazodva nagyzenekari hangzással megtámogatva.

Olyan magas lángon égő, közkedvelt budapesti klubok rendszeres telt házas szórakoztatója a brigád, mint az Alcatraz, New Orleans, Cotton Club, Fat Mo's, Portside.

Karácsonyi, szilveszteri és születésnapi partyk rendszeres visszatérő zenei szereplője a csapat lelkes törzsközönséggel.

Cool Miners zenekar 2000

Cool Miners 2000

A HŐSKORTÓL NAPJAINKIG

Az évek során neves közreműködők léptek fel a Cool Miners show részeként:

 

- Hubert Tubbs (Tower Of Power)

- Charlie

- Szulák Andrea

- Tátrai Tibor

- Tóth Vera

- Ganxsta Zolee

- Oroszlán Szonja

- Pély Barna

- Détár Enikő

- Koós János

- Xantus Barbara

- Varga Feri

- Zentai Márk

- Szikora Róbert

- Elsa Walle

- Winand Gábor

- Fekete Kovács Kornél

 

Rövid időn belül a klubokon túli rendezvényeken is közkedvelt szereplő lett a zenekar. Ezzel együtt a műsorban is egyre nagyobb szerepet kaptak az igazi táncos mainstream és klasszikus pop/rock dalok.

Időközben a formációból sok énekes, zenész egyre keresettebb lett vagy országos hírnévre tett szert így folyamatosan megújult a tagság is mind a fronton és a kísérőhangszeres posztokon.

Hubert Tubbs a Tower Of Power zenekar énekese
Horváth Charlie
Szulák Andrea
Tátrai Tibor
Ganxsta Zolee

SZTÁRVENDÉGEK

Détár Enikő
Koós János
Tóth Vera
Xantus Barbara
Szikora Róbert
Elsa Walle és Winand Gábor
Zentai Márk
Cool Miners live

Cool Miners Live

A jelenlegi fellépések alkalmával időről időre felbukkannak a múltból a tagság meghatározó alakjai, akik a mai napig a Cool Miners család részét képezik és örömmel zenélünk velük az emlékeket felidézve.

A múltban az adott zenei feladatok maximális megoldása során folyamatosan nagyszerű játékosokat élvezhetett "bányászként" a közönség.

 

ének: Oroszlán Szonja, Fináczy Péter, Zséda, Mezőfi Gabi, Micheller Myrtill, Voga Viki, Balássy Betty, Molnár Márta, Éliás Jr., Cselovszky Rozina, Bárkányi Móni, Priskin Gina

 

gitár: Bruce Lewis, Dajka Krisztián, Fehér Géza, Mezey Zsolt, Udvarhelyi Gábor

 

basszusgitár: Bordács Attila(†), Szőke Péter, Boros Attila, Studniczky László "Zsatyi", Vermes Gabi

 

fúvóskar: Ducsai Szabi, Csizmadia Dávid, Hámori János, Lovász Csabi, Fajszi Csanád, Zsemlye Sándor "Zsömi", Csejtey Ákos, Stencli Tamás, Nagy Balázs, Szénási László

 

perkusszív hangszerek: Takács Marci, Vincze Tamás, Shango Dely, Mogyoró Kornél, Angel Miguel El Chino

 

dob: Jánky Zsolt, Vasvári Róbert, Kovács Norbi, Madai Zsolt, Szendőfi Péter, Kátai Tamás, Tiba Sándor

Az új évezred követelményeinek megfelelően újra unikum jellegű koncepciót kínál a csapat az élő koncertek alkalmával. A zeneipar új hullámával feltörekvő DJ-ket megidéző módon egybefüggő zenei mixek prezentálásával emeli magasabb szintre az itthoni rendezvények színvonalát. Megállás nélkül szólnak a legnagyobb dalok napjainkból és a régi időkből nem mellőzve a divatos mashup stílust sem.

 

Az egyedülállóan összeszokott három hangkarakterű énekessel és a megszilárdult atombiztos alapokat nyújtó zenész szekcióval szinte bármilyen helyzetben profi zenei munkát végez a Cool Miners.

Cool Miners 2014

Cool Miners 2014

JELENKOR