Zsírégető tartomány

Zsírégetés

"+_NEWS_RATING_YOU_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Aki valaha is edzett már, az biztosan találkozott a zsírégető zóna fogalmával, de arról már ritkábban esik szó, miért is ideális ez a pulzustartomány a zsírégetéshez, és mi történik a testedben, ha kilépsz belőle. A pulzus segíthet lemérni az edzés intenzitását. A nyugalmi ritmus között van, de ez megugrik a mozgás, fizikai igénybevétel során.

Szabó Eszter Csirketippek profiktól — ezeket tanuld meg, ha tökéletes sülteket szeretnél! Ha használtál valaha kardiogépet, akkor talán emlékszel arra a kijelző mellett feltüntetett színes táblázatra, ami a különböző pulzustartományokat mutatja, és az edzés céljától függően más-más értékek elérését javasolja. Ez azt az intenzitású mozgást jelenti, amelynek fenntartásával a leghatékonyabb a zsírégetés: ez nagyjából a maximális terhelhetőséged százaléka között van.

Minél intenzívebb az zsírégető tartomány, annál magasabbra szökik a pulzus. Mi az a zsírégető tartomány?

Valóban létezik zsírégető zóna, vagy ez is csak egy a sok fogyókúrás mítosz közül? Ha igen, akkor ez a Te fogyásod célja? Tényleg létezik, vagy ez is csak egy a sok fogyókúrás mítosz közül?

A zsírégető zóna zsírégető tartomány a tartomány, melyben a szervezet már a saját energiatartalékait éli fel, ez pedig zsírveszteséghez vezet. A maximális szívritmust úgy tudod megállapítani, hogy kivonod ból a korodat.

30 perc Kardió Light - Könnyített Kardió Edzés Kezdőknek, Túlsúlyosoknak ugrálás nélkül!

Tehát egy 30 éves nő maximális szívritmusa lesz, egy 40 évesé pedig Egy 30 éves nő esetében ezegy zsírégető tartomány éves nő esetében pedig Ha szeretnél ideális mennyiségű zsírt égetni, figyelned kell a pulzusodat. Ezt megteheted bármilyen pulzusmérő eszköz vagy okosóra segítségével, és a legtöbb futógépnek is van beépített pulzusmérője. Ez az az intenzitás, aminek során még nem okoz gondot beszélgetni, tehát, ha nincs nálad karcsúsító szoknyás egy darabból, nagyjából ez alapján is be tudod lőni az ideális teljesítményt.

Baj, ha átléped a zsírégető tartományt?

zsírégető tartomány karcsúsító tea carrefour

Minél magasabb a pulzusszámod, a szervezeted annál inkább fordul a szénhidrátokhoz energiáért a zsírtartalékok helyett. Ilyenkor tehát nemcsak a zsírpárnákat égeted, hanem a nap során elfogyasztott kalóriákat is.

zsírégető tartomány dvd gyorsan fogyni

Azonban minél intenzívebb az edzés, annál több energiát használ fel zsírégető tartomány tested, így hiába származik az elégetett energia nagyobb hányada szénhidrátokból, zsírból is több fogy.

Ráadásul, amit elégetsz, az nem is rakódik le. Egy intenzívebb edzés során rövidebb idő alatt több zsírt emészt fel a szervezeted, mint egy zsírégető zónában eltöltött hosszabb, de kevésbé megterhelő edzés alatt.

zsírégető tartomány fogyás odenton md

Tehát nem, egyáltalán nem zsírégető tartomány, ha elhagyod a zónát.

Lehet, hogy érdekel