Fogyás sebessége. Fogyókúra – Arthro Komplex Gyógyközpont

Fogyás gyorsan! De milyen gyorsan? | F-mítosz: a tartós fogyás titkai

Lassú vagy gyors fogyás? Bár a gyors fogyás hatékonyabb a fokozatos fogyásnál a céltestsúly elérésében, de a lassú fogyás esetén a bőr rugalmassága is megtartható.

fogyás sebessége

Függetlenül fogyókúra uae, hogy napjainkra szinte járványszerű méreteket öltött az elhízás, az emberek már régóta küzdenek a fölösleges kilókkal.

Az évek, évtizedek során kidolgozott fogyókúrás módszerek számba vétele is óriási kihívást jelentene bárki számára.

A különböző étrendek, testedzések és gyógyszerek hatásfokának megállapítása és ezek összehasonlítása semmiképp sem könnyű feladat, de egy közös pont minden fogyókúrázó számára nagyon fontos, mégpedig, ha sikerül is megszabadulni a súlyfeleslegtől, a leadott kilók vajon visszatérnek-e vagy sem. Ezzel a kérdéssel kapcsolatban merül fel, hogy a gyors vagy fogyás sebessége lassú fogyókúra a hatékonyabb?

fogyás sebessége

A lassú fogyás vagy a gyors fogyás jobb? Az általános közvélekedés a kérdésben az, hogy a gyors fogyás nem jó, mert ugyanilyen sebességgel hízik meg újra az ember, sőt nem ritkán nagyobb feleslege lesz, mint a fogyókúra kezdetekor volt.

Természetesen a témában rengeteg kutatást végeztek el, tudósok kísérletek sorával próbálták megállapítani, vajon mindenképpen visszájára fordul-e a gyors súlyvesztés.

fogyás sebessége

Meglepő eredmény: a fogyás sebessége lényegtelen Nos, a szakértők nagy többsége mostanra úgy véli, hogy a fogyás sebessége nincsen befolyással arra, hogy fogyás sebessége utána az ember. Tény, hogy nagyon sokan, akik hirtelen értek el komoly eredményt diétájuk során, utána rövid időn belül visszahíznak, de ennek oka az, hogy a fogyókúra végeztével visszatérnek korábbi étrendjükhöz — ahhoz, ami miatt eleve túlsúlyosak voltak.

fogyás sebessége

Akkor már inkább lassú fogyás Ami mégis inkább a lassabb, fokozatos fogyás javára billenti a mérleget az az, hogy többnyire az emberi szervezet számára nem egészséges semmilyen drasztikus változás. Remek példa lehet erre az úgynevezett terhességi csíkok vagy striák megjelenése a bőrön, amik nem csak a hirtelen hízás, de fogyás esetén is jelentkezhetnek, illetve hosszú távú gondokat okozhat a petyhüdt, megereszkedett fogyás sebessége is.

fogyás sebessége

Lehet, hogy érdekel