Zóna zsírégetése. Maradjunk az aerob zónában

zóna zsírégetése

zóna zsírégetése három fogyókúrás tipp a leendő menyasszonyoknak

Aki valaha is edzett már, az biztosan találkozott a zsírégető zóna fogalmával, de arról már ritkábban esik szó, miért is ideális ez a pulzustartomány a zsírégetéshez, és mi történik a testedben, ha kilépsz belőle. A pulzus segíthet lemérni az edzés intenzitását.

zóna zsírégetése hogyan lehet egészségesen és hatékonyan fogyni

A nyugalmi ritmus között van, de ez megugrik a mozgás, fizikai igénybevétel során. Minél intenzívebb az edzés, annál zóna zsírégetése szökik a pulzus. Mi az a zsírégető tartomány?

zóna zsírégetése fogyás haspakolás

A zóna zsírégetése zóna az a tartomány, melyben a szervezet már a saját energiatartalékait éli fel, ez pedig zsírveszteséghez vezet. A maximális szívritmust úgy tudod megállapítani, hogy kivonod ból a korodat.

  • Szabó Eszter Csirketippek profiktól — ezeket tanuld meg, ha tökéletes sülteket szeretnél!
  • A zsírégető zóna nyomában
  • Edzéstartás közben elég nehéz mindenkinek elmagyaráznom ezeket a biokémiai folyamatokat, csak leegyszerűsítve, nagy vonalakban tudom olyankor felvázolni, hogy is van ez.
  • Zsírégető zóna: mennyi igaz a népszerű edzéselvből? - Dívány
  • T25 zsírvesztés
  • Nem csak fogyókúrás mítosz a zsírégető zóna

Tehát egy 30 éves nő maximális szívritmusa lesz, egy 40 évesé pedig Egy 30 éves nő esetében ezegy 40 éves nő esetében pedig Ha szeretnél ideális mennyiségű zsírt égetni, figyelned kell a pulzusodat.

Ezt megteheted bármilyen pulzusmérő eszköz vagy okosóra segítségével, és a legtöbb futógépnek is van beépített pulzusmérője.

Előző cikk Következő cikk A zsírégető zóna zóna zsírégetése Sokan propagálják, hogy alacsonyabb intenzitású kardióedzést kell végezni, mert akkor égeti a szervezet a zsírt. Ez az elképzelés olyannyira közkeletű, hogy még a kardiógépek gyártói elhelyeznek egy kis táblázatot a gépeik kijelzője mellé, ami pulzustartományokat mutatja. Ezekből leolvasható, hogy a korodtól függően milyen pulzustartományban kell edzened a kívánt hatás eléréséhez. Csak hogy lásd, miről beszélek, egy ilyen táblázat körül-belül így néz ki: Ezen a táblázaton a felső vörös sáv teteje jelzi azt a maximális pulzust, ami még az adott korban biztonságosnak mondható. Ezt fogjuk a maximális intenzitásnak nevezni.

Ez az az intenzitás, aminek során még nem okoz gondot beszélgetni, tehát, ha nincs nálad mérőeszköz, nagyjából ez alapján is be tudod lőni az ideális teljesítményt. Baj, ha átléped a zsírégető tartományt?

zóna zsírégetése hogyan lehet agyával lefogyni

Minél magasabb a pulzusszámod, a szervezeted annál inkább fordul a szénhidrátokhoz energiáért a zsírtartalékok helyett. Ilyenkor tehát nemcsak a zsírpárnákat égeted, hanem a nap során elfogyasztott kalóriákat is.

Zsírégető zóna

Azonban minél intenzívebb az edzés, annál kannabisz törzs fogyás energiát használ fel a tested, így hiába származik az elégetett energia nagyobb hányada szénhidrátokból, zsírból is több fogy. Ráadásul, amit elégetsz, zóna zsírégetése nem is rakódik le.

Egy intenzívebb edzés során rövidebb idő alatt több zsírt emészt fel a szervezeted, mint egy zsírégető zónában eltöltött hosszabb, de kevésbé megterhelő edzés alatt. Tehát nem, egyáltalán nem baj, ha elhagyod a zónát.

Lehet, hogy érdekel